Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Doutníkový večer v Golf Clubu Hostivař

Golf clubu Hostivař

Třetí setkání příznivců doutníků v poklidném prostředí golfového klubu bylo, jako ostatně v předchozích případech, velmi pohodové. Musím zmínit, že nešlo v žádném případě o setkání hráčů golfu a avizovaný „odpal“ v závěru večera byl jen pro vyzkoušení. Přestože cenu (láhev koňaku) za dopravení míčku na green 9. jamky nakonec nikdo nezískal,  postaral se odpal o celkově uvolněnou atmosféru a téměř každý si jej vyzkoušel.

Nejzajímavější na celém večeru pro mě byla přednáška a prezentace Jirky Vlasáka o jeho návštěvě Mexica, zejména továrny Alberta Turenta a Santa Clara v oblasti Los Tuxtlas – San Andrés.

Mimo poutavého povídání doprovázeného fotografiemi o procesu výroby doutníků, Jirka Vlasák hovořil rovněž o místních zvyklostech a zajímavých detailech spojených s pěstováním, zpracováním a prodejem tabáku a vztazích mezi jednotlivými výrobci doutníků. Ty se vám pokusíme, alespoň telegraficky zprostředkovat, v některém z dalších článků.

K ochutnání byly právě doutníky zmíněných výrobců v kombinaci s velmi dobrou mexickou tequilou nebo francouzkým koňakem, který prezentoval Roman Abgaryan. Podle informací pořadatele by se měl další doutníkový večer konat po prázdninách.

Zdroj fotegrafií:  Cigarpoint.cz

Napsat komentář