Zigarren


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

(E).. Carrillo La Historia E-III

E.P. Carrillo La Historia E-III

Díky Tomáši Pelcovi jsem měl příležitost vyzkoušet doutník, který se umístil v roce 2014 auf 2. místě v žebříčku Cigar Aficionado. Příprava výroby tohoto doutníku podle výrobce trvala 2 Jahre. Název získal po členovi slavné rodiny Perez (Ernesto Perez-Carrillo III) a vyrábí se v továrně Tabacalera La Alianza S.A. in Die Dominikanische Republik. V mém humidoru doutník “odpočíval” ca. 3 Jahre.

Rozměry a formát: STIER, s délkou 15,6 cm a prstýnek vel. 54.

Složení: Krycí list je z Mexika (Sán Ándrés), náplň je z Dominikánské republiky a Nikaraguy a vázací list je z Ekvádoru (Sumatra).

Die Darstellung der: Mírně olejnatý, tmavě-hnědý krycí list má hrubší povrch a světlejší místa v oblasti viditelných žilek. Dvojitý prstýnek a modrá stuha na tzv. patě dodává doutníku punc výjimečnosti a jak bývá dobrým zvykem, zakrývají dohromady skoro půlku doutníku:-)

Bau:  Doutník s tzv. box-press úpravou má těsné švy krycího listu. Konstrukce je pevná na dotek a náplň je rozdělená rovnoměrně bez jediné chybičky. Hlava doutníku je zakončena tzv. dvojitou čepičkou.

Der Duft von: Sladké vůně tabáku, kakaa a kávy zejména u hlavy doutníku. U paty doutníku spíše zemitější.

Bearbeiten, tah a hoření: Oříznutí nůžkami na doutníky a zapálení plynovým zapalovačem bez problémů. Tah doutníku je lehký s dostatečným odporem tabáku. Světle a místy tmavě šedivý popel se třepí, samovolně odpadává a jeho držení je průměrné. Produkce kouře je solidní. Hoření je do půlky rovnoměrné, dále mírně nerovnoměrné. Není nutná korekce zapalovačem.

Einen Vorgeschmack auf:

1/3: Nasládlá zemitá tabáková chuť, doplněná v úvodu příchutí pepře a kakaa. V závěru třetiny s příjemnou příchutí kávy, již bez příchuti pepře.

2/3: Zemitá tabáková chuť s příchutí kávy je doplněná zajímavou příchutí třešní a hořké čokolády. Sladkost mírně ustupuje.

3/3: Zemitost a příchuť kakaa prakticky bez sladké příchuti. V závěru je místy patrná velmi jemná příchuť pepře.

Charakteristika: středně silný až silný doutník, chuťově středně intenzivní.

Doba kouření: 85 min.

Nápoje: perlivá voda s ledem a prosecco.

ABENDBROT, balení a dostupnost:

Balení v dřevěných krabicích s cedrovou vložkou po 10ks s cenou 9USD. Doutník je v ČR nedostupný.

Doporučení:

Je to zatím nejlepší doutník od E.P. Carrillo, který jsem mohl vyzkoušet. Rozhodně není průměrný. Chuťový profil (kakao, Kaffee, Kirschen)  mě oslovil. Koneckonců to není první doutník, s krycím listem ze Sán Ándrés, který jsem si oblíbil. Jedinou mojí výtkou je držení popela, který je křehký, místy se třepí a jeho kousky samovolně odpadávají.

Hodnocení: 8/10

Lassen Sie eine Antwort