Namakubi Room101 Chingon Ecuador
Po několika letech skladování v humidoru jsem se rozhodl vyzkoušet doutník, který na sebe neupozorňuje jen marketingovým pozlátkem, ale i rozměrem a precizním zpracováním. Zpracování pro mne bylo do poslední chvíle překvapením, každý doutník je zabalen v tenkém průsvitném papíru, překrytým černým obalem s červenými japonskými znaky.
Slovo Namakubi pochází právě z japonštiny a dob samurajů, v překladu znamená „Čerstvě useknutá hlava“. Při válkách samurajů byly useknuté hlavy připravovány na dřevěných podložkách jako dar veliteli vítězné strany. Tento blend známé značky Zimmer 101 pochází z roku 2011, edice s ekvádorským krycím listem byla následně přestavena o dva roky později. Doutníky jsou vyráběny v dílnách Tabacos Rancho Jamastran, které by měly být součástí společnosti Davidoff.
Der Ursprung der: Honduras
Tvar: PERFEKTIV
Dimension: 203 mm x prstýnek 60
Deckblätter: Ekvádorské Habano
Bindung-Blätter: Honduras
Plnící listy: Dominikanische Republik, Honduras
ABENDBROT: +- 14 Dollar
Po téměř čtyřech letech odpočívání v humidoru sehrálo velkou část dojmu zejména očekávání. Rozměr doutníku je opravdu úctyhodný, připravte si na něj dostatek času. Zpracování je perfektní, krycí list nemá žádné vady, oříznutí je bezproblémové. Tah je poněkud tužší, zapálení zapalovačem s tryskou bezproblémové, ale po chvíli je špičce doutníku nutné lehce pomoci a zkorigovat rovnoměrnost. Chuťový profil doutníku je po celou dobu zemitý, v druhé třetině se k němu přidávají i náznaky kávy a v závěru i tóny cedru.
Doutník bych doporučil zkušenějším kuřákům, nejen z důvodu delší doby kouření, ale i větší síly. Současně musím konstatovat, že i přesto, že se jedná o kvalitní doutník, v této cenové relaci si můžete dopřát více doutníků srovnatelných požitkem i kvalitním zpracováním. Osobně bych u tohoto formátu váhal, zda nedat přednost např. doutníkům značky Cuaba či Arturo Fuente.
PS: Všem čtenářům se omlouvám za špatnou kvalitu fotek.
Lassen Sie eine Antwort
Sie müssen angemeldet um einen Kommentar zu hinterlassen.