Doutníky


English Čeština Français Deutsch Polski Português Slovenčina Español

Isla Del Sol Churchill

Pánové z Drew Estate mají bohaté zkušenosti se sycením doutníků takže o kvalitu jsem moc strach neměl.

Rozměr: 7 x 50
Krycí list: Sumatra
Vázací list: Nikaragua
Náplň: Nikaragua

Vůně
Pata: Čokoláda na vaření s trochou sladkosti
Tělo: Hutná syrupovitá sladkost. Velmi aromatický doutník – rozhodně nedoporučuju jej skladovat s ostatními doutníky. Mohly by výrazně načichnout.

Konstrukce
Velmi dobrá – měkčí – houbovitá bez měkkých bodů, žilky téměř neviditelné až na jednu.

Vzhled
Impozantní velikost,krásně hnědý, žilky téměř neviditelné až na jednu. Spoj, kde se překrývá krycí list opět téměř nezaznamenatelné a pěkně těsné

Tah a chuť před zapálením
Tah: rozhodně volnější straně což mně osobně vyhovuje
Chuť: těžká cukrová sladkost
Ořízneme, řádně zapálíme a uvidíme co bude.

Pár tahů po zapálení
Mléčná čokoláda, velká cukrová sladkost – dost mi to připomíná takový ty tvrdý špalky co se olizují a mají je hlavně na poutích – název se mi nevybavil. Co do síly zatím jemný. V chutích celkem plný

1/3 doutníku
5 min – velká cukrová sladkost s trochou tabáku. Produkce kouře je obrovská. V síle zatím jemný, ale plný v chuti. Lehce nerovnoměrné hoření. Snad se to srovná.
10min – sladkost se lehce umírňuje. Doutník je již o něco málo silnější. Po další chvilce se mléčná čokoláda začíná měnit na hořkou. Nejvíc sladkosti ulpívá na rtech.
20 min – v síle již medium a taktéž co se chutí týče. Tmavá čokoláda se už začíná míchat s kávou a trochou pepře. Hoření se srovnalo a popel je krásně bílý.

2/3 doutníku
30 min – v chuti opět o něco bohatší. Káva zde již dominuje přičemž sladkost stále ulpívá na rtech. Tah a hoření naprosto bez problémů.Chutě bez jakékoli drsnosti. Dozvuk celkem dlouhý.
40 min – velmi konzistentní doutník. Chutě beze změny. Jen pepř o malinko výraznější. Jsem zhruba v půlce a konstrukčně bez problémů.
50 min – káva se mění na pražená zrna – to ale trvá jen pár tahů a pak se to vrací zpět ke kávě

3/3 doutníku
65 min – velmi silná chuť kávy.Je téměř domonantní složkou Jinak naprosto beze změny
80 min – Tak tady je to pouze o kávě, ale výborné.
o pět minut později končím. Doutník je horký a kromě kouře už žádné chutě.

Závěr a zhodnocení
Celkový dojem je více než pozitivní. Výborné chutě – hlavně ta káva. Bezchybná konstrukce a tah. Ještě dodám, že doutník jsme kouřili ve dvou lidech a proto si myslím, že jsme ho malinko přehřáli a skončili tak o něco dříve. V jednom člověku se to dá dotáhnout na 100 minut nevšedního a velmi zajímavého zážitku. Někomu může na začátku vadit ta velká sladkost, ale ta se celkem brzy zmírní. Je zajímavý pozorovat pozvolný vývoj chutí od mléčné na tmavou čokoládu přes slabší až po velmi silnou chuť kafe. Vynikající změna od tradičních doutníků. Rozhodně doporučuju vyzkoušet.

Napsat komentář