Santa Damiana H.2000 Director
je pojmenována po jedné z nejznámějších kubánských tabákových plantáží ve Vuelta Abajo. Nynější značka patří společnosti Altadis USA a veškerá výroba se odehrává v továrně La Romana v Dominikánské republice. Krycí list Habano 2000 má až načervcenalou barvu, je sametově hladké s olejovými odlesky a dvěma menšími žilkami. Pod tímtoi listem se nachází nikaragujský vázací, který ukrývá směs longfillerů z Brazílie a Dominikánské republiky.Konstrukce je velmi pevná a bezhybná. Zakončení je provedeno pěknou dvojitou čepičkou.
Availability in the Czech Republic: Yes – Etrafika.cz – za velmi příjemnou cenu
Opět bych velmi rád poděkoval online obchodu ETRAFIKA.CZ za zaslání tohoto doutníku k recenzi
Time in humidoru: 120 days
The Size Of The: 6.9×46(137x18mm)
The cover sheet: Habano 2000 -Nicaragua
The binding list: Nicaragua
The Content Of The: Dominican Republic, Brazil
The Smell Of
Pata: Krásné aroma hrozinek a slušná dávka koření
The Body Of The: Stáj a hrozinková sladkost
The Design Of The
Souměrná, skálopevná bez vad a měkkých bodů. The seams are tight and visible. The terminator made a double Cap
The Appearance Of The
Červeno hnědý a smatově hebký krycí list se dvěma menšími žilkami
A stroke in front of lighting
Slightly tighter
Taste immediately after ignition
Jemná a celkem sladká vyzrálejší tabáková chuť, ke které se v kratším dozvuku přidává špetka koření. Produkce dýmu je minimální a chutě se na stupnici plnosti drží hodně dole.
1/3 cigar
10 my – tastes are unchanged, ale plnost chutí se dostává na slabší střed a i produkce kouře je znatelně lepší. Koření je více a chutě v delším dozvuku jsou olejové a působí vyzráleji než doposud
20 my – na začátku tahu se přidávají ořechy a do dozvuku zemitost. Sladkosti je o něco méně a po nemastném, neslaném začátku se chutě pěkně rozvíjí.
40 my – chutě stále beze změny, ale opět působí o něco vyzráleji. Hoření je velmi pomalé a krásně rovné
2/3 cigar
50 my – k chutím se přidává krémová káva a tah se nepatrně uvolnil. Zatím se jedná o lehčí kouření s máslově jemnými a lehce olejovými chutěmi
60 my – v dozvuku se objevuje kůže, trocha čokolády, tabáku je o něco méně a koření je výraznější. Ořechy odezněly a objevuje se i trocha síly, která pěkně doplňuje chutě.
90 my – zbytek prostřední části přinesl více tabáku, čokolády a krémové kávy. Naopak kůže odezněla a síla opět neptrně povyskočila
3/3 cigar
110 my – v poslední části se objevila trocha dřevitosti a ostatní chutě se ukázaly již být neměnné. Síla se dostává nad plnost chutí, Cigar softening, smoke hot and here I'm
Conclusion and evaluation
Chutě potřebovaly delší čas na rozvinutí, což při pomalém hoření nebyl žádný problém. Ty pak byly máslově jemné, olejové a dobře vyzrálé s dostatečnou plností a silou, která postupně gradovala. Zhruba po polovině se z lehčího kouření stala náročnější záležitost, která by nemusela svědčit začínajcím kuřákům. Konstrukce i hoření byly perfektní po celou dobu. Jediné co mě trochu trápilo byl popel, který odpadával po cca 1,5cm a pokaždé do klína. Celkově jsem byl s tímto doutníkem velmi spokojen. Tohle Byla Santa Damiana H2000 Director.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.